Accademia Italiana Baristi

IL NOSTRO BLOG

Tutto quello che un professionista dovrebbe sapere e non solo

STORIA, CURIOSITÀ, NOVITÀ E TUTTO QUELLO CHE RIGUARDA IL MONDO DELLA CAFFETTERIA E DEL BARTENDING

Caffetteria
Micaela Crisci

Il Caffè alla Turca

Prima di tutto grazie a tutti per aver preso parte al sondaggio! Abbiamo capito che gli argomenti che interessano di più sono, quindi, caffetteria e

Read More »
Caffetteria
Micaela Crisci

Credenze e leggende sul caffè

Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit.

Read More »

ISCRIVITI ALLA NOSTRA COMMUNITY

Il gruppo Maestro Barista un gruppo dove condividere conoscenza, scambiarsi opinioni, fare domande ma soprattutto incontrare altri come noi innamorati del mestiere di barista. 

Un gruppo rivolto a professionisti del settore, appassionati o semplici curiosi con lo scopo di imparare e formarci insieme.

Accademia Italiana Baristi è un’accademia per corsi caffetteria e Bartender con sedi in diverse città italiane: Faenza, Bologna, Roma, Bari, Pescara, Ancona, Alberobello. Vuoi diventare un professionista della caffetteria o migliorare la tua professione di bartender? Sei nel posto giusto: scopri i nostri corsi ed iscriviti alla nostra newsletter.

© A.I.BAR 2018   •   Vicolo Pasolini 14/3 – Faenza (RA)   •   Tel: 0546.609729 • P.I. 02264900396 •   PRIVACY POLICY •  Handcrafted from Web Support Brick Studio

BORN TO BE A BARISTA
COFFEE TRAINING

Our 5 day intensive “Born to be a Barista” coffee training is designed to teach you all the skills you need to start working in the coffee industry! High quality equipment and experienced and passionate trainers are a MUST for us.

If you have no experience and knowledge about coffee, by the end of our course, you will be ready to be part of the coffee professionals. If you are already a barista, you will have the chance to improve your skills, became a coffee master and progress in your barista career.

This is a high quality training designed to become a professional, learning about every coffee aspect. You will understand the concept of extraction for both espresso and alternative brewing methods and you will be able to make coffee recipes with any of these methods, exactly like a Coffee Master Chef!

Like a coffee expert, you will taste coffees, you will make a sensory evaluation and change your recipes in accordance with your taste in order to highlight the fragrance and aroma of your coffee in the best way.

Like a painter you will learn the art of making your drinks beautiful : the Latte Art.

At the end of your full immersion training, you will not be the same!

SUMMARY:

Apri la chat
Ciao 👋 come posso aiutarti?